12 Ağustos 2008 Salı

NAMUSLULARIN NAMUSSUZLAR KADAR CESUR OLMASI YETER

Vaktiyle İsmet Paşa'nın söylemiş olduğu bu sözü başlık olarak almamın sebebi, son yıllarda Türk halkını canından bezdiren yolsuzlukların ortaya çıkması, ülkemizin emperyalistlere peşkeş çekilmesi, halkın devlete, orduya, okullara, öğretmenlere, birbirlerine olan güveninin sarsılması nedeniyle oluşan karamsar psikolojiden kurtulmak ve biraz olumlu düşünerek kendimi avutmaktır.
Türkiye 60 yıllık dönem boyunca iç ve dış örgütlerin ve beyin yıkayan medyanın kışkırtması nedeniyle sürekli ideolojik çatışma içinde yer aldı. Oysa bu ülkeyi emperyalist ülkelere peşkeş çekmemek için atalarımız çok kan akıttılar. Günümüzde, atalarının tüm bu fedakarlıklarını unutan garip yaratıklar fazlasıyla türemeye başladılar. Bu yaratıklar, ülkeleri için çok şeyler yapabilecek, aklı başında proje geliştirecek yüz binlerce insan bulunduğunu bilmiyorlar sanırım.

İyi hoca da var, iyi mühendis de, iyi doktor, namuslu tüccar, namuslu hakim, namuslu vatandaş, iyi öğretmen, çalışkan ve yaratıcı öğrenci de var.
Sağlam, depreme dayanıklı binalar yapan mimarlar da var, rüşvet yemeyen subay ast subay, komplo teorileri hazırlamadan şerefiyle görev yapan generaller ve yüksek rütbeli subaylar da var.
Çevreye duyarlı yere çöp atmayan vatandaş, doğruları yazan, kalemini satmayan binlerce yazar, kitap okuyan binlerce vatandaş, ciddi araştırmalar yapan binlerce bilim adamı ve namusuyla yaşayan kazancıyla yetinen güler yüzlü, yardım sever ve sevecen binlerce vatandaş var.
Güvenilecek binlerce insan da var.

Bunların yanı sıra;

yere tükürüp çöp atan, hak yiyen, saatlerce Tv izleyip göbek kaşıyan, iş beğenmeyen, rüşvet yiyen, kazancıyla yetinmeyip devleti ve vatandaşı soyan, hırsız, yalancı ve dolandırıcılarda çok var.
Zaten böyle olmasa bu çark dönmezdi. Namusluların kıymeti bilinmezdi.
Ülkeyi kurtaracak binlerce vatansever var. Yalnızca iyi niyetli ve namuslu vatan severlerin biraz cesur olup seslerini duyurmaları yeterli.
Azınlığı teşkil eden dürüst ve namuslu insanlar doğru bildiklerini söyleme, insan sevgisini dile getirmek için seslerini yükseltme, beş dakikacık insanlığını ve ölümlü olduğunu hatırlama, beş dakika çevreye olumlu telkinler verme cesaretini gösterseler;
Ortak akıl dillenir,
Tv programları düzelir,
Hırsızlar vatandaşı soyamaz,
Rüşvetçiler rüşvet alamaz,
Yalancılar yalan söyleyemez,
Hafif bir depremde bile insanlar ölmez,
Herkes kazancıyla yetinmesini öğrenir,
Yazarlar doğruları yazarlar, çıkar uğruna kalemlerini satmazlar,
Mimarlar sağlam bina yaparlar,
Ülkeleri uğruna atalarımızın döktükleri kanları unutmazlar,
Yerlere çöp atıp tükürmezler,
Kendi vatandaşlarını sömürerek haklarını yiyemezler,
Laf ile ülkeye düzen getireceğini sanan parti liderlerinin boş konuşmalarını dinleyip alkışlamazlar,
İktidarın bomboş hamlelerine, onları mat edene kadar (tencere dibin kara, seninki benden kara misali) yine boş hamlelerle yanıt veren her an dağılmaya hazır olan muhalefet partilere destek vermezler.
........

Hiç yorum yok: